neděle 12. prosince 2010

yoga dělá krásná těla!



Ok, tohle není až tak úplně pravda...ALE! Pro dnešek jsem se rozhodla, že vás lehce seznámím s něčím co mě provází životem už víc jak sedm let a k čemu se vždycky ráda vracím.

Ve svých hubnoucích, anorektických záchvatech jsem od puberty vystřídala sportů a sportů, od tisíce druhů aerobicu, přes kondiční plavání, salsu, zumbu, spinning, tenisu až třeba po tae-bo nebo aikido, (na to obzvlášť ráda vzpomínám jak jsem chodila do školy celá modrá, protože se mnou stokiloví chlapi házeli o zem a já si naivně myslela že se jednou ubráním XD) Některé mi zůstaly a ráda si na ně zajdu i teď, některé zvolna odešly (díky bohu XDD)

Co mi ale skutečně zůstalo od časů kdy jsem se tajně plížila domů z diskoték a pila s kámoškama víno z krabice (ach bože!!!!!!!!) je power yoga..nevím úplně jestli tohle cvičení znáte, využívají se v podstatě pozice z klasické jógy, ale jak vyplývá z názvu, mění se a opakují v rychlejších intervalech. Nejdřív jsem si jako u všech sportů myslela ze se z nich hubne. Po sedmi letech můžu upřímně říct, že leda ve snu XDD. Power yoga vám zato natáhne zkrácené svaly, uvolní bolavá záda, celkově vás zpevní a protáhne, dodá vám energii, uklidní vás pokud máte trápení... Důvod proč mě to neomrzelo ani po takové době je ten, že nikde, ale nikde si tak neodpočinu. Vždycky odcházím s pocitem dobře investovaných peněz.

Většinou když se řekné yoga, tak si skoro všichni (všichni chlapi, co si budeme nalhávat) myslí že se tam jako protahujeme a funíme u toho jak lokomotivy a blablabla... oni ale neví, že chlapi co cvičí power yogu vypadají zhruba takhle



Ale zase na druhou stranu je trochu chápu..taky bych měla problém vlézt do tělocvičny plné chlapů a nacvičovat tam.. K nám na lekce teda občas přijde nějaký chlap a VŽDYCKY, ale VŽDYCKY to je tehdy, když jednou za měsíc vyrazím s neoholenýma nožkama, protože si říkám že tam nejsou přeci žádní chlapi a holky to pochopí neasy.. A VŽDYCKY, ale VŽDYCKY si stoupnou vedle mě, za mě, prostě na místo s absolutně nejlepším výhledem na moje neoholené nohy..(to by nebyl můj život kdyby to bylo jinak žejo XDD)

Kazdopádně..ještě jsem neobjevila jiný sport u kterého bych se naučila dýchat tak, intenzivně až se začnu potit, u kterého bych dokázala úplně vypnout všechny myšlenky a odpočinout si psychicky, u kterého bych si protáhla tělo tak, že to cítím ještě za dva dny a u kterého bych viděla jak se hodinu od hodiny zlepšuju. Vždycky odcházím s úsměvem a pocitem dobře odvedené práce :)

Takže pokud i vy hledáte něco u čeho si odpočinete, tak najděte kvalitního instruktora a zkuste to taky...protože yoga dělá krásná těla!

Tady máte pár pozic ať si to aspoň představíte trochu :)


Tohle bych skutečně chtěla jednou zvládnout, zatím jsem se probojovala do takového pokřiveného mostu XDD


Tohle leda ve snu, to nevím to by mě musel někdo zvednout a držet mi zadek abych tohle zvládla XDD


Tohle zvládnu, ale tak pěkně jako ta slečna u toho určitě nevypadám XDD


Tohle umím! Fakt! (ale taky u toho nevypadám tak pěkně XDD)

No dobrý, stačilo obrázků, zbytek si kdyžtak vygůglete nebo kdyby vás něco zajímalo tak napište, svoji oblíbenou pozici "zlomené květinky" jsem nikdy nenašla, což mě mrzí, protože jim mám nejradši (ok, je to proto, že se mi líbí ten název ale koho to zajímá XDD)

mějte se famfárově, mějte slunce v duši a díky čau!

P.S.: to těsto na perníky jsem zase uplně podělala, rozdělilo se mi na dvě matlavé části, každá z nich se mi přilepila na jednu dlaň a držela a držela. (Potom jsem musela zavolat maminku, která mi ho potupně seškrábala z rukou a radši to nekomentovala) Ach... zítra bude pečící den, jestli to zase nebude k jídlu tak končím se vším tím pitomým hospodyněním a už nikomu nenapažu ani rohlík! Tak! Díky čau!

9 komentářů:

  1. pozice zlomene kvetinky :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    OdpovědětVymazat
  2. ja vedela ze te to taky pobavi XDDD ale jako zadna sranda, si to predstav jenom podle nazvu jak to asi vypada :P

    OdpovědětVymazat
  3. "hospodyněním" :DDD
    ta pozice a celkově celé cvičení zní zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
  4. no! hospodynenim XDDD je to bajecne, moc doporucuju :)

    OdpovědětVymazat
  5. chceme videt zlomenou kvetinku, proved ji-vyfot se u toho a hod nam se foto;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní (!!!) jo jasne, a pak bych skoncila vyvesena na fakebooku pro posmech vsem zejo...zname takove XDDD

    OdpovědětVymazat
  7. zlo-me-ná kvě-tin-ka! zlo-me-ná kvě-tin-ka! zlo-me-ná kvě-tin-ka!!!!!! Provést, vyfotit, ukázat! Včil hned řekl jsem tečka. ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. kdyz budes hodna, tak ti to nazorne predvedu pri nejake slabe chvilce za dlouhych kolejnich veceru XDD

    OdpovědětVymazat
  9. Ooooooo můžeš mi dělat cvičitelku a budem se věnovat yoge obě :-D

    OdpovědětVymazat