sobota 24. července 2010

Romano HipHop in da house

Dnes byl den jako každý jiný.... Kromě toho že mě málem zadupalo do země padesát běžících romů! Jednou do roka totiž v malebném Rožnově zavřou všechny hospody, obchody mají inventury, děti nechodí na hřiště, babky do alberta, dědci na ryby. Poněvač (pořád nevím jak se to slovo píše) do mého rodného města se sjedou romové z čech, moravy i slezka, ba i ze Slovenska a Maďarska a kdoví odkud ještě, protože skanzen pořádá festival zvaný "romská píseň".

Všichni rozumní obyvatelé Rožnova si nakoupí den předem, zamknou na dva západy a klíč si pověsí na šňůrku na krk. Všichni nerozumní obyvatelé Rožnova jdou do práce, a ti největší rockeři jdou do práce do skanzenu (kontrolovat vstupenky) XDD (je vám doufám jasné, že já jsem největší rocker ze všech jo...XD)
Jako vzhledem k tomu, že už jsem pár tadytěch festivalů zažila jsem byla tak nějak připravená na to co bude, ale teda že to bude až taková síla jsem fakt nečekala. Jako..oni si totiž z nějakého důvodu myslí, že když je to jako "romská píseň" tak že to logicky jako romové mají zdarma nebo co. Když jsem se loni jedné paní snažila vysvětlit, že si musí zaplatit vstupné tak mě chtěla zbít deštníkem (přísahám!!! dokonce jsem se musela jít schovat!!) btw..letos přišla znova, neasy..uplně jsem si ji pamatovala!!! Tak jsem se pro letošek rozhodla, že budu poučovat z bezpečné vzdálenosti pěkně..no co..než se nechat seřezat..pffff!
Dokonce jsem se vlastně rozhodla, že si s sebou vezmu slzák pro všechny případy a když bude nejhůř tak že budu sprejovat jo, ale vzpoměla jsem si na to samozřejmě až když bylo zle že a záchrana žádná! No! Celá já!
Rozumějte..z duše nejsem rasista jo..ale tak kurva když se neumí chovat tak co mám jako dělat! Na hlavu se stavět nebudu, no ne?! To už mě dávno přešly ty sklony, že když je na mě někdo sprostý, tak já jsem milá abych ukázala že jsem lepší XDD Všichni víme, že jsem ne..a kdo je na mě sprostý, ten to vědět nepotřebuje XD To je moje teorie XDD
Ale tak abych vám to osvětlila od začátku (protože NIKDO neměl odvahu přijít ač jsem všechny zvala - několikrát!!) začíná to tak, že přijede pan Tulia PhD. v obleku (což je nějaký z těch papalášů olašských romů nebo co já vím, každopádně bydlí ve valmezu) a s ním pár dalších chlápků v oblecích co se tváří důležitě. Během půl hodiny je nám všem jasné, že i kdyby to byl atomový fyzik co vynalezl lék na rakovinu, tak je to pořád král všech vychcaných zbohatlíků a idiotů. Potom se pomalu (až se do růžova vyspí) začnou sjíždět romové v taxících (případně vlastních luxusních autech o kterých já si můžu tak leda nechat zdát)ověšení zlatem, s cigárkem pěkně a "pani, pusťte nás dovnitř, my jsme účinkující" pfffffffffffff!! to už jim dva roky nežeru, ale teď už mám aspoň svoje fígle, volám "pořadatelům" a mám seznamy hostů a tak, ale ono ve skutečnosti na ně prostě neplatí nic no. To je na tom úplně to nejhorší..že kdyby se člověk rozkrájel na kung-pao, tak prostě nezabere nic.
No ale co se stalo letos!!!!!!!! To byste nevěřili!! To bylo jak z amerického filmu!! Já jsem vám vlastně neřekla, že oni se ti róóómové vždycky tak zvláštně vyrojí jo, nejdřív nikde nikdo a pak(!!!) z ničeho nic (!!!) se jich přivalí třeba patnáct!! (a to by se jeden posral teda s prominutím..)

No a přesně takhle se vyrojili i letos. V pravé poledne. A nebylo jich patnáct, ale padesát. Slyšely jsme je s Májou (která naštěstí bránila bránu muzea se mnou, protože jinak by už asi bylo po mě XDD) už z dálky přicházet... Protože zpívali....(!!!!!) Jenom jsme na sebe koukly a já lehce vyděšeně zašeptala "bože doufám že nejdou k nám.." A co myslíte..šli!! Sice jsme se chytře zabarikádovaly na druhé straně turniketů a chvíli se snažily o konstruktivní diskuzi na téma "bez vstupenek dovnitř nemůžete" ale očividně to nepadlo na úrodnou půdu, protože se s námi jednak nebavili a pak turnikety, neturnikety začali je všichni přeskakovat a podlézat houpali se na nich a najížděli do nich kočárky a do toho si zpívali a kouřili, nadávali...no si to představte!!A já tam stála a se slzami v očích (přísahám!) jsem toužila propadnout se do austrálie..(a pak jsem se vzpamatovala a šla jsem se rychle schovat!) no ale chápete to jo..co to je za lidi!!!! Úplně jsme měly strach!! Jo a jen tak pro informaci..kluci z městské policie Rožnov stáli opodál a mávali na nás jo..frajeři!!!Pffffffff!!!A za tohle je platíme..pffffffffffffffffffff!!!! NAPOSLEDY jsem se nechala ukecat na takovouhle party, NAPOSLEDY!!
Jako pár dalších extempore pak ještě proběhlo, ale to už ve mě nezanechalo tak hluboký následek jako tady to stádo koní nebo jak to mám pojmenovat...každopádně naštěstí jsme bez větší újmy přežily (Mája mi sice psala před chvílí, že sedí doma a usedavě pláče, čemuž se vůbec nedivím), muzeum nelehlo popelem (zatím, uvidíme zítra)a jestli se něco ztratilo uvidíme taky zítra, takže suma sumárum, konec dobrý, všechno dobré...ale trauma to bylo děsivé!!!! Tak..jsem vám to musela všechno honem povědět než to zapomenu!!

PS.:Jo a pánové..teda..myslím si, že byste měli někdy zkusit chodit s romskou holkou, to byste si pak setsakramentsky vážili nás normálních, rozumných holek, co své muže nebijí a nenadávají jim a tak XDD (protože to je fakt hardcore co ty baby dokážou XDD)

PS2.:Někdy vám musím ještě popsat jak důmyslný je jejich styl oblíkání, ne že bych chtěla rýpat jo..ale to by fakt vymyslel málokdo! ;) tak nazdar Gádžové!

pondělí 19. července 2010

Animal Instinct!

Pardóóón!! Já to přes ty prázdniny prostě nějak nestíhám nebo co, ale nebojte, už jenom čtrnáct dní práce a pak bych se měla zase začít učit no, takže jak se znám budou tři, čtyři články za den a učení na nule XD whatever! Každopádně..jen tak pro vaši informaci jo, jsem tenhleten článek napsala včera v práci (ďábelskou shodou okolností jsem měla provázet v kostele jo, tak jsem zalezla do jedné lavice (čekala jsem jestli jako nepříjde nějaká geniální myšlenka) a jako správný investigativní žurnalista pěkně tužkou, do bloku psala a psala - tak mě teď napadá..že to je můj první placený článek (yeeey!! to budu dělat častěji XDD)
Nicméně...dneska to prostě bude o zvířátkách. Vím, je to trochu divné, ale ono mě to ne a ne pustit. Začalo to tím, že jsme se s kamarádkou Evou jely projet na kole na naši novou suprtrupr cyklostezku jo, akorát že jsme zjistily, že to ani tak není cyklostezka, jako spíš masový hrob slimáků - jako tolik rozmasakrovaných slimáků, to si fakt neumíte představit! fuj!

Eva sice přišla s inovativní myšlenkou "že by se těm slimáčkům kolem té cyklostezky měly postavit nějaké ohrádky aby tam tak nelezli" (Eva je báječná, má kamarádku rybu v tůňce a slimáčky ze zahrady nosí do lesa a tak, Eva je prostě báječná!)Každopádně myšlenku s ohrádkami pro slimáčky jsme ještě cestou zavrhly, protože na to by bohužel asi nepřistoupil ani pan Šulgan z CHKO (a to pan Šulgan v zimě vyrábí falešné stopy rysů ve sněhu a podobné skopičiny jo, z čehož mimochodem dedukuju, že v Beskydech je momentálně jediný žijící rys ostrovid a to pan Šulgan).
(btw. pan Šulgan by byl určitě moc rád, že tady má fotku XDD)
No! a o extempore jak jsme se zoufale snažily na kole ujet běžci aby nás nepředběhl vám snad ani nebudu vykládat!! Jsme málem vypustily duši, fakt...ale na naši obranu..my jsme se těm slimáčkům fakt poctivě vyhýbaly abychom je nepřejely, žeano!

No a slimáčci ve mě prostě vyvolali vzpomínku na moje úplně první zvířátko! Já jsem totiž zoufale toužila po nějakém zvířátku. Nevím jak vy, ale já jsem nejdřív chtěla koníka, ale maminka říkala, že to by asi nešlo že..sice jsem ji chvíli přesvědčovala, že místo koníka by mi stačil poník (no co, zahradu máme, že by se tam vešlo poníků a poníků!) ale toho mi maminka taky zakázala!

(a já pak zoufale plakala že aspoň oslíka a to už jsem chytla facku XDD)
No a když teda nedopadl koník, poník ani oslík, zahořelo srdce mé po pejskovi. A tak jsem jednoho dne sebrala odvahu a řekla jsem: "Maminko, já bych chtěla pejska..." a máma řekla: "Haninko a nestačil by ti šneček?" Jako chápete tu absurditu situace? Dítě touží po psovi jo, a místo toho si musí ulovit šneka???(ŠNEKA!!!!!!!!!!) co vám budu vykládat, to bylo velmi hořké zklamání..přísahám že jsem se nejdřív snažila ulovit aspoň mloka jo (fakt)ale byl hajzl rychlejší..No a tak jsem si místo psa z lesa odnesla dva šneky jo..

jednoho jsem za trest pojmenovala Sultán (tomu jsem na domeček namalovala temperkou červené srdíčko, abych je nějak poznala neasy), a druhého Tyrl a pak jsem ty dva smolaře přechovávala asi měsíc na balkoně v chlebníku a zřejmě jsem jim v mnohém rozšířila obzory XD přeci jenom..z lesa rovnou do chlebníku..to musel být splněný sen! Každopádně po měsíci Sultán s Tyrlem záhadně zmizeli i s chlebníkem jo, takže buď konečně dorazila posila z lesa, nebo se nad nimi mamina slitovala a někam je vypustila (ale kluci mají prostě zážitek na celý život a ne že ne XD)
Další mezizastávkou mezi mnou a pejskem byly rybičky, ale ani s rybičkama to nemělo úplně hladký průběh.. Představte si..já místo rybiček dostala zase dva šneky (!!!!!!!!!) tentokrát vodní..a místo akvárka zavařovačku..chápete jo..jako by to jednou nestačilo!!

No a tak jsem měla tentokrát šneka Ferdu a šneka Mravence (no já jim snad dávala jména podle toho co sem zrovna četla nebo co XDD nebo jsem chtěla vzteknout mamku, to by bylo víc pravděpodobné XDD) Nicméně Ferda s Mravencem ( a asi 500 jejich dětí kteří se vzali nevím odkud) jednoho dne taky záhadně zmizeli. Naštěstí máma pochopila, že jedno akvárko je menší zlo, než nekontrolovatelně se rozrůstající kolonie vodních šneků. A tak jsem teda dostala rybičky (bezejmenné, protože jich bylo moc a nešly od sebe poznat). Rybičky jsem měla asi rok nebo dva, už nevím..prostě do té doby, než se maminka rozhodla, že je potřeba akvárko jednou za čas vyčistit pořádně. A tak ho vzala savem....no..je fakt, že akvárko bylo jako nové, to jo..ale představte si mé překvapení když jsem ráno našla akvárko prázdné!! Teda..ony tam byly že, akorát chcíplé u hladiny..no hitparáda XD

savo je savo prostě XD
A tak skončila éra vodních tvorů a nastala éra hlodavců. To bylo ještě v době kdy jsem se jich nebála jo.. Samozřejmě jsem pořád řvala že nutně potřebuju psa (protože všichni ostatní už psa mají, jenom já ne!) a tak máma musela nakonec udělat ústupek a pořídit mi něco, co má i nožičky že..KONEČNĚ!

A tak jsem teda dostala morčátko - Bobíka. A byl to úplně frajer abyste věděli! Měla jsem na něj speciální košíček a tahala jsem ho všude s sebou a pásla jsem ho na trávě a tak no, sekáč prostě. Pak jsem od někoho dostala druhé morčátko - Pepíka, ale to už teda nebylo tak cool jako Bobík..Akorát mě pak lehce zaskočilo, že se morčátka dožívají asi jenom tří let! Věřili byste tomu?! A tak jsem teda byla nucena po třech letech vytvořit růžovým lakem na nehty pietní desku a truchlit a truchlit.
A pak to konečně přišlo! Konečně jsem si vybrečela pejska! Resp..jsem si to musela všechno zařídit, našetřit penízky a tak XD protože máma spolíhala na to, že ve svých třinácti letech si na psa nenašetřím XD ale já frajerka celý léto rozvážela noviny jak ten debil a nakonec jsem si dovezla domů Korynku.

Srdce moje, kamarádku nejlepší z nejlepších.. Chvíli jsem ji nutila jezdit po výstavách, ale ona mě vždycky cestou hrozně doblila, takže jsme se shodly na tom, že tudy prostě cesta nevede. Potom jsem s ní dělala služební výcvik a agility výcvik a blablabla a nakonec je to rozmazlenec rozmazlený co poslouchá akorát za nějaké žrádlo, spinká se mnou v pokoji ve svém pelíšku s kytičkama a tak.

A je to nejlepší pes ever!
Pak jsem měla ještě postupně kočičku Berušku I., kočičku Berušku II. a kocourka Ferdinanda, akorát že mi je všechny přejely auta no :( Tak už kocourka mít nemůžu no, protože by je určitě něco přejelo..:(ale chtěla bych!!
No a jen tak pro vaši informaci jsem se včera rozhodla že si pořídím dvě rybičky do kulatého akvárka (a mám tušení, že jedna se docela určitě bude jmenovat Jake Gyllenhaal a nad tou druhou se ještě musím zamyslet XDD) Dneska jsem viděla takové černé rybičky, tak přesně ty chci! Ale neměli akvárko ve zverimexu..paní prodavačka říkala že prý to je největší blbost co může být a že mě z toho bude bolet hlava..pfff nějaká chytrá ne?! Asi si myslela že do toho budu čumět celý den nebo co..pffffff!!! Takže tak..Takže kulaté akvárko asi v Ikee no..čímž vůbec nikomu nechci naznačit, že budu mít v srpnu svátek..případně kdyby mě někdo chtěl navštívit a nevěděl co s sebou přivézt (kromě alkoholu) XDDDD (ještě bych akceptovala želvičku kdyžtak XDD) Nazdar!

úterý 6. července 2010

Work it harder, makes us stronger!

Oláá! Tak už jsem zase tady! Jenom jsem se na chvíli odmlčela (střízlivěla) z důvodu řádného zakončení semestru (hahaha) a taky nuceného nástupu do pracovního procesu (no..hrozně mě to vyčerpává, fakt!!).

Protože co? bez práce nejsou koláče, to ví každý neasy XD Nicméně jsem teď byla v práci pět dnů a už bych nejradši skončila (pruďák voe). Dokonce jsem si sebou začala nosit Trestní zákoník jo, jak jsem z toho zoufalá XDD(!!!)
Jenom informačně (kdyby mi to tu náhodou četl někdo kdo mě nezná osobně, což není moc pravděpodobné) přes léto už třetím rokem pracuju ve skanzenu v Rožnově jako průvodce

poté co jsem úspěšně skončila se svou dráhou

1)rozvážečky novin - funny story, někdy vám povím jak se mi v šest ráno podařilo na kole nabourat bagr (stojící),

2)pokojské v kempu - fuj!

3)zahradnice - což nebylo úplně ideální, naneštěstí to nedávno pochopila i moje mamka, když se kriticky podívala na můj fíkus (??? nebo co to je..) a řekla mi: "Haninko...pro tebe se hodí fakt jenom umělé kytky...",

4)pracovnice se skleněnými pilníčky na nehty (dodnes přesně nevím v čem ta práce spočívala, ale aspoň jsem si vytvořila doživotní zásobu skleněných pilníčků XDD )

5)servírky a barmanky - to bylo docela príma, než se celá hospoda vožrala a začalo to být hodně horký pro jedno děvče!
No a tak se poslední tři roky snažím tvářit mile a vykecávám s lidma (ale jenom těma co se mi líbí XDD) Není to nejhorší (první dvě hodiny každého dne) a ve zbytku času to ve mě alespoň rozdmýchá touhu po studiu a vzdělávání se XD. Ale co, aspoň jsem někde kde to trochu žije (o víkendech XDD) a když se nudím náhodou (a nechce se mi číst TZ XD)tak mám takovou svoji hitparádu blbostí na které se soustředím. A neberte to prosím tak že prudím nebo co, jako když prostě nemáte 8 hodin do čeho píchnout, tak vymýšlíte. Já třeba poslouchám o čem se lidi baví a bavím se tím co jsou schopní vymyslet za blbosti, nebo, a to je moje oblíbená soutěž, o nejpitomnější jméno pro dítě (včera mě třeba absolutně složil malý Klement (!!!) to si ti lidi dělají srandu ne??? copak si neuvědomujou že chudáka Klementa odsoudili k doživotnímu výsměchu?? Rozumějte, já se nesměju veřejně, veřejně držím poker face, ale směju se vnitřně, nebo je mi jich spíš líto nebo já nevím..když se nudím tak prostě vymýšlím blbosti) Jinak samozřejmě koukám co má kdo na sobě, jako dontvory, žádná módní policie nebo tak, to jsem dávno vzdala, nevím proč ale 90% návštěvníků muzea se prostě oblíká jako by šlo ne dvoudenní tůru do Tater nebo co..takže na trendy fakt nehledím, ale dělám si svůj osobní žebříček největích hrůz jo - a NEJSEM ZLÁ, FAKT NE (nicméně včera suverénně vyhrál kluk, tak 24 v kraťasech RADEGAST s břichem jak v devátém měsíci, co si provokativně vyhrnul spocenou košili až pod prsa (yeeeey!! to jsem si vždycky přála vidět!!) a esteticky funěl...jako sorry kámo, nechci být zlá, ale tak národní kulturní památka tvl..to jako nemusel.. Taky si koukám kolik přijde "barbie-párů" jo, to je poznat na první pohled!! Ona blndýnka s umělými vlasy přitavenými, a v nich ještě tři další odstíny, kraťásky kratší než krátké, případně sukýnka teda a tričenko nad pupík s nějakým nápisem ideálně, botičky na jehlách, případně klínku, on nagelované vlasy alá Ronaldo, bílé tříčtvrťáky, tenisky puma, ponožky puma, tričko růžové, nápis nesmí chybět, no a wait for it!! yorkšírek nebo čivava na vodítku!! (úžasní jsou prostě XDD). Jo!! a pak si ještě tipuju jo, když přijdou dva chlapi spolu, jestli jsou nebo nejsou gayové XDD a většinou dojdu k závěru že jsou XDD Nic vezlém..když se nudím, tak neznám bratra XDD. No a dál mám žebříček věcí co mě nejvíc vytočily za celý den (na příklad, když se někdo snaží otevřít truhlu, na kterou se nesmí ani sahat aby se nerozpadla, otevřít nejde, zdvořile ty bídáky upozorním, že toho mají okamžitě nechat a oni mi zdvořile odpoví, že se chtěli jenom podívat co je vevnitř...(logicky neasy!! hej ale věřte mi, že to je fakt na palici!! když se mi to stane pětkrát za den, tak mám chuť se do té truhly schovat a předstírat pytel s obilím!) nebo!! Další věc jo..klasika..prostě co uděláte, když vidíte někde viset zvonec na krávu??? Takový ten velký, plechový, co má strašný zvuk.. A neříkejte že si půjdete taky zazvonit!!! Já už si ho asi pověsím na krk příště, nebo to je k zbláznění! Prosimvás!! V muzeu se na NIC NESAHÁ!!!! Hlavně na nic co vydává TAK STRAŠNÝ ZVUK!!! OMG kdo to má poslouchat celý den??!!Nebo XDD ale tomu se musím fakt smát XDD znáte takové ty turnikety točící, jak jsou třeba na sjezdovkách nebo na bazénech, jak tam strčíte kód, ono to pípne a můžete jít jo..Napadlo by vás se do toho cpát s kočárkem?? Nehledě na to, že hned vedle je samostatný vchod pro kočárky a na něm cedule jako kráva "vstup pro kočárky"!!! Každý den se tam aspoň tři šílené matky (jo tak jim tajně říkám no) zaseknou a celý turniket se musí rozšroubovat jo..DOUFÁM že za to můžou vzbouřené hormony nebo tak něco, protože jestli ne, tak mi to někdo vysvětlete prosím, protože to mi fakt hlava nebere (a hlavně jo, když jim to říkám ještě jo /"prosimvááááás nejezděte tam s tím kočárem!!!"/ tak ony jak na schvál, jak kdyby mi chtěly dokázat že ony to prostě projedou..no..a neprojedou...a pak tam trčí kočár pitomý i s děckem půl hodiny než je někdo vysvobodí že..děcko řve jak na lesy, šílená matka nervní..dream world prostě XDD Jo a málem bych zapoměla na moji oblíbenou větu "koukej pepíku...žádnou televizi neměli, žádný hračky neměli, ani plejstešna!!" Jako dobrý, chápu že dětem se to nějak vysvětlit musí..ale to je jak kolovrátek prostě..a taková krávovina, a KAŽDÝ to těm smradům lije do hlavy, KAŽDÝ XDD No nic..to by pro dnešek snad stačilo, i když toho mám mnohem víc, co vám musím povědět, takže thx for reading a pokračování příště! Třeba jak jsem se nenechala navlíct do valašského kroje XDD (jo a všimněte si jo...že dneska ani jedno sprosté slovo!!! (Vlasťo jo!!!) protože jsem prý hrozně sprostá!! pffffffffffff)